Wasmachine review

Review Siemens wm16y541nl iQ800 Beste uit de Test & Best Reviewed

Door site-redactie - Prijs-update: 25 juni 2019 -

Deze Siemens wasmachine is door de Consumentenbond beoordeelt als Beste uit de Test en Kieskeurig heeft de machine het predicaat Best Reviewed uitgedeeld. De wasmachine heeft 9 kg vulgewicht is energiezuinig.

Energiezuinige wasmachine kopen?
Als je op zoek bent naar een energiezuinige wasmachine dan kan je met een gerust hart de Siemens wm16y541nl kopen, omdat hij 10% energiezuiniger dan de hoogste klasse op de markt. Dit wordt aangemerkt met: A+++ -10%.

Beste uit de Test Consumentenbond & Best Reviewed Kieskeurig
De Siemens wm16y541nl kopen of vergelijken met andere wasmachines is niet eenvoudig. In dit geval kan het helpen dat de Consumentenbond de wm16y541nl het predicaat Beste uit de Test heeft toegekend en Kieskeurig de wm16y541nl het predicaat Best Reviewed heeft toegekend.

Lange levensduur
Siemens biedt een volledig nieuw motorconcept: de iQdrive. Deze werkt met magneten, waardoor de gebruikelijke wrijving tussen bewegende delen uitblijft. Dit maakt de motor niet alleen bijzonder stil, maar ook energiezuinig en vrijwel slijtvast. En zo betrouwbaar, dat Siemens 10 jaar garantie biedt op de motor.

 

 

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

AO.nl:
Review Siemens wm16y541nl iQ800 iSensoric
De overhemden komen er prima uit, hoeven bij mij niet gestreken te worden. De centrifuge is veel beter dan bij mijn vorige wasmachine, de handdoeken kunnen zo de droger in. Een duidelijke display en je kunt het aantal graden veranderen van de programma's. T-shirts was ik tot nu toe op het overhemdenprogramma, ophangen en als droog zo de kast in.
Score: 9.6
Bol.com:
Review Siemens wm16y541nl iQ800 iSensoric
Goede wasmachine, opvallend stil! Hij heeft veel moderne opties. Een standaard wasprogramma (katoen) duurt bijna 3 uur, maar met de optie "SpeedPerfect" kun je er makkelijk een uur van maken. Ik vind het handig dat hij kan aangeven hoeveel wasgoed er nog bij kan, vooral voor beddengoed. Voor een kort programma kun je alleen 15 minuten kiezen, maar dat vind ik persoonlijk niet erg.
Score: 8.8
Media Markt:
Review Siemens wm16y541nl iQ800 iSensoric
Goede wasmachine. Mooi design, duidelijke display en makkelijke bediening. Heel stil en korte programma's. Weegt wasgoed voor optimale belading. 9 kg bij katoen 60 gr. Bij korte programma's 5kg ( ca. 1 uur ). Ook 15 min programma. Goed wasresultaat, goed gespoeld, goede centrifuge (1600). Een aanrader.
Score: 9.0
Siemens:
Review Siemens wm16y541nl iQ800 iSensoric
Bijzonder fijne wasmachine. Veel programma's, welke in de energiezuinige stand wel veel tijd vragen, soms tot wel drie uur. Kom je tijd tekort, zit er een Speedperfect knop op. Was is schoon en fris, en het centrifugeren maakt weinig geluid. Zeer tevreden!
Score: 9.4
Kieskeurig:
Review Siemens wm16y541nl iQ800 iSensoric
Dit apparaat hebben we gekozen m.b.v. testresultaten van de Consumentenbond. Machine is zuinig, stil, makkelijk bedienbaar, mooi van design en een zeer grote inhoud. Door de grote deur van de wasmachine is het eenvoudig de was in en uit de machine te krijgen. Een plaatje om te zien prachtig in gebruik een echte aanrader.
Score: 9.0


Conclusie

Deze Siemens wasmachine is door de Consumentenbond beoordeelt als Beste uit de Test en Kieskeurig heeft de machine het predicaat Best Reviewed uitgedeeld. De wasmachine heeft 9 kg vulgewicht, 1600 toeren is zeer energiezuinig, met een energieklasse die 10% energiezuiniger is dan de hoogste klasse op de markt. Dit wordt aangemerkt met: A+++ -10%. De machine beschikt over veel mooie features die het was eenvoudig maken.

9.2
 • Stil • Energiezuinig • Grote trommel • Mooi design • Beste uit de Test Consumentenbond • Best Reviewed Kieskeurig
 • Programmaduur
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Siemens wm16y541nl iQ800 iSensoric
  Prijzen vergelijken

  Siemens wm16y541nl iQ800 iSensoric is onder andere te koop bij

  Actueel, verrassend, eigenzinnig en betrokken

  € 707,-

  Bekijk actuele voorraad

  Ga naar Wehkamp

  Ook voor wassen en drogen

  € 866,89

  uitverkocht

  Ga naar Media Markt

  Specificaties

  Algemeen

  Beoordeling Consumentenbond Beste uit de Test December 2015
  Beoordeling Kieskeurig.nl Best Reviewed December 2014, November 2014, Juli 2014, Mei 2014, December 2013

  Waskenmerken

  Vulgewicht (kg) 9

  Droogkenmerken

  Toerental (TPM (Toeren Per Minuut)) 1600
  Geluidsniveau centrifugeren (dB) 74

  Energie- en waterkenmerken

  Energieklasse A+++ -10%

  Siemens wm16y541nl iQ800 iSensoric

  icon: Siemens wm16y541nl iQ800 iSensoric

  Siemens - Wasmachine - Consumentenbond Beste uit de Test - Kieskeurig Best Reviewed - De wasarmen in de VarioSoft trommel dringen optimaal in het wasgoed door. Hierdoor verloopt het wassen sneller - voor een perfect resultaat zonder dat het wasgoed ruw behandeld wordt. Het superKort 15 wasprogramma voor kleine licht vervuilde wasjes heeft kortere wasstappen voor spoelen en centrifugeren. Ideaal voor...

  Shops in the Spotlight

  Voordelig geprijsd

  Meer voordeel

  KORTING Wasmachines & Drogers
  De beste prijsvergelijker!

  Wij laten je zien waar je het voordeligst uit kunt zijn!

  Vergelijk alle prijzen