Wasmachine review

Review AEG l9fe96cs beschermt je favoriete kleding

Door site-redactie - Prijs-update: 15 oktober 2019 -

Zuinig wassen

De AEG l9fe96cs wasmachine is extreem zuinig en heeft 1600 toeren, vulgewicht van 9 kg en deze machine is voorzien van ÖKOMix, waarmee je aantoonbaar schoner en zachter wast. Als je op zoek bent naar een energiezuinige wasmachine dan kan je met een gerust hart de AEG l9fe96cs kopen, omdat hij 65% energiezuiniger dan de hoogste klasse op de markt. Dit wordt aangemerkt met: A+++ -65%. Deze machine wast gelijkmatiger dankzij ProSense-technologie, hiermee wordt elke lading automatisch gewogen om het programma op maat af te stemmen - met de minimale tijd die nodig is voor een volledig schoon resultaat. Slijtage wordt verminderd en je wasgoed blijft mooi.

De l9fe96cs wasmachine heeft het Woolmark Green-certificaat en zal elk kledingstuk op de best mogelijke manier behandelen terwijl het minder energie verbruikt. Is het dagelijks wasprogramma dat alles biedt wat je nodig hebt. Wast kleding in slechts 59 minuten met fantastische resultaten en minder energiegebruik. Het ideale programma voor dagelijks gebruik. Duurzaam en met de beste resultaten. Je favoriete kleding moet behoedzaam worden behandeld om zo lang mogelijk mooi te blijven, hoe vaak je het ook draagt. Voor de eerste keer ooit garandeert de ÖKOMix-technologie in wasmachines van AEG dat iedere vezel wordt gewassen en verzorgd, zelfs in kortere cycli. 

De l9fe96cs wasmachine is voorzien van een koolborstelvrije ÖKOInverter motor die uitermate efficiënt en duurzaam is en superieure prestaties levert, bij elk wasprogramma. De Inverter Motor werkt zonder de gebruikelijke koolborstels en hiermee zijn deze typische, aan slijtage onderhevige, onderdelen van een wasmachine zijn vervallen. Dit leidt tot een langere levensduur en 10 jaar garantie op de motor.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Consumentenbond:
Review AEG l9fe96cs
De AEG L9FE96CS is een model uit de 9000 serie en de eerste wasmachine die het water zuivert en verzacht, met behulp van de zogenaamde softwatertechnologie. Volgens AEG kan het wasmiddel hierdoor beter zijn werk doen, lukt het om op veel lagere temperaturen bepaalde resultaten te bereiken en blijft het wasgoed langer mooi. Verder heeft de machine het okomix-systeem; wasmiddel en wasverzachter worden met water gemengd voordat het de machine ingaat. Hierdoor wordt volgens AEG het wasmiddel beter verspreid.
Score: 7.0
Bol.com:
Review AEG l9fe96cs
Mijn eerste wasmachine aankoop! Ik besloot deze machine te kopen na het lezen van stoomfunctie, energiezuinig en verschillende wasprogramma's. Bij het uittesten werd ik niet teleurgesteld, handig bedieningspaneel, grote trommel en bovendien is het een zeer stil machine! Ik ga met plezier nog een heleboel was draaien. Wat is dit een zalige wasmachine.
Score: 9.5
Coolblue:
Review AEG l9fe96cs
Hoop dat deze AEG topmachine net zo lang meegaat als mijn eerdere AEG topmachine van 13 jaar geleden. Net zoals het grote werk komen delicate wasjes er ook netjes uit. Prima machine met goede wasprogramma’s. Eco stand wassen duurt wel erg lang (ruim 4 uur). Wel erg zuinig op deze stand. Mooie schone was. Werkt heel gebruiksvriendelijk.
Score: 9.2
Kieskeurig:
Review AEG l9fe96cs
Wat ons opviel was dat de was schoner wordt, dit zal onder andere wel te maken hebben met de onthardings-mogelijkheid. Tevens zorgt de stoom mogelijkheid voor zeer zachte was. Deze kun je zowel gebruiken in een apart programma als aan het eind van de was. Eigenlijk heb je hierdoor geen wasverzachter meer nodig. Het strijken is ook een stuk makkelijker.
Score: 8.0
AEG:
Review AEG l9fe96cs
Omdat wij al jaren tot volle tevredenheid onze apparatuur bij AEG kopen, was dat ook nu weer het geval. En uiteraard zijn wij weer zeer tevreden. Het is een dijk van een machine. Van harte aanbevolen! Ik kan alleen maar zeggen na een paar weken gebruik echt een fantastische machine, mijn kleren komen er ook echt veel schoner uit. Machine is superzuinig en enorm stil
Score: 9.5


Conclusie

Het wateronthardingssysteem voor een zachtere en schonere was, werkt goed. De wasmachine heeft veel programma’s met stoomfunctie en wol programma. Het is zuinig in gebruik met wasmiddel, watergebruik en met energie. Het heeft een handig bedieningspaneel en grote trommel voor groot gemak. Verder komt de kleding er veel schoner uit, dit komt mede dankzij de onthardings mogelijkheid. Met deze machine kan je de een heleboel was draaien, het is een zalige wasmachine.

8.6
 • Laag watergebruik • Veel programma's • Onthardings mogelijkeid
 • Lang programmaduur • Zeep lade gaat zwaar open
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  AEG l9fe96cs
  Prijzen vergelijken

  AEG l9fe96cs is onder andere te koop bij

  Actueel, verrassend, eigenzinnig en betrokken

  € 849,-

  Bekijk actuele voorraad

  Ga naar Wehkamp

  De witgoedspeciaalzaak op internet

  € 999,-

  Pre-order

  Ga naar Witgoedhuis.nl

  Ook voor wassen en drogen

  € 1.099,-

  uitverkocht

  Ga naar Media Markt

  Specificaties

  Waskenmerken

  Vulgewicht (kg) 9

  Droogkenmerken

  Toerental (TPM (Toeren Per Minuut)) 1600
  Geluidsniveau centrifugeren (dB) 75

  Energie- en waterkenmerken

  Energieklasse A+++ -65%

  AEG l9fe96cs

  icon: AEG l9fe96cs

  AEG - Wasmachine - De AEG l9fe96cs wasmachine is extreem zuinig en heeft 1600 toeren, vulgewicht van 9 kg en deze machine is voorzien van ÖKOMix, waarmee je aantoonbaar schoner en zachter wast. Energiezuinig wasmachine kopen? Als je op zoek bent naar een energiezuinige wasmachine dan kan je met een gerust hart de AEG l9fe96cs kopen, omdat hij 65% energiezuiniger dan de hoogste klasse op de...

  Shops in the Spotlight

  Voordelig geprijsd

  Meer voordeel

  KORTING Wasmachines & Drogers
  De beste prijsvergelijker!

  Wij laten je zien waar je het voordeligst uit kunt zijn!

  Vergelijk alle prijzen