Shopping

Beste warmtepompdrogers (met Consumentenbond predicaat)

Door site-redactie - Update: 19 december 2018 -

Wat is de beste warmtepompdrogers volgens de Consumentenbond?

De Consumentenbond test regelmatig wasdrogers en ook warmtepompdrogers. Hieronder vind je de beste warmtepompdrogers van afgelopen jaar samengesteld uit de testen van de Consumentenbond. Wij controleren regelmatig de website van de Consumentenbond om te zien welke wasdroger een predicaat Beste Koop of Beste uit de Test heeft behaald.

Wat is een warmtepompdroger?

Een warmtepompdroger is een speciale condensdroger die veel energiezuiniger is dan de traditionele condensdroger en de luchtafvoerdroger. Warmtepompdrogers zijn wel een stuk duurder in aanschaf en doen langer over het drogen.

Beste warmtepompdrogers

Alle onderstaande warmtepompdrogers hebben een predicaat Beste Koop of Beste uit de Test van de Consumentenbond gekregen.
bekijk alle warmtepompdrogers aanbiedingen

icon: Siemens wt44w562nl iQ700 Best Getest Consumentenbond - te koop vanaf: 619,-

Siemens wt44w562nl iQ700 Best Getest Consumentenbond

Meerdere verkopers

€ 619,-

icon: Bosch wtw84562nl Beste uit de Test Consumentenbond - te koop vanaf: 639,-

Bosch wtw84562nl Beste uit de Test Consumentenbond

Meerdere verkopers

€ 639,-

Siemens wt44w562nl iQ700 Best Getest Consumentenbond

REVIEW 9.1
icon: Siemens wt44w562nl iQ700 Best Getest Consumentenbond - te koop vanaf: 619,-
icon: Siemens wt44w562nl iQ700 Best Getest Consumentenbond - te koop vanaf: 619,-icon: Siemens wt44w562nl iQ700 Best Getest Consumentenbond - te koop vanaf: 619,-icon: Siemens wt44w562nl iQ700 Best Getest Consumentenbond - te koop vanaf: 619,-
Droger - Consumentenbond Beste uit de Test & Best Reviewed bij Kieskeurig - Zelfreinigende condensor, energiezuinig met energieklasse A++, duo-tronic elektronische besturing en een maximale belading van 9 kg. Tevens is deze droger voorzien van een LED display voor optimaal gemak en maximale flexibiliteit bij het wassen.
Beoordeling Consumentenbond: Beste uit de Test - februari 2016
Energieklasse: A++
Maximaal drooggewicht: 9
Geluidsniveau: 64

Bosch wtw84562nl Beste uit de Test Consumentenbond

Droger - Consumentenbond Beste uit de Test - Energiezuinig, zelfreinigende condensor, 9 kg trommelinhoud met Sensitive trommelbinnenwand voor optimale bescherming van het wasgoed. Supersnel, deze wamtepompdroger droogt een volle lading wel tot 35 minuten sneller. Extra groot LED display voor weergave van resttijd en instelling tot 24 uur eindtijd, programmastatus en diverse extra functies.
Beoordeling Consumentenbond: Beste uit de Test - februari 2016
Energieklasse: A+++
Maximaal drooggewicht: 9
Geluidsniveau: 64


Snelmenu

Hoe test de Consumentenbond warmtepompdrogers?

Op zoek naar de beste warmtepompdroger? Iedereen die op zoek is naar een nieuwe wasdroger komt uiteindelijk wel de predicaten Beste Getest of Beste Koop tegen, maar hoe komen deze predicaten eigenlijk tot stand? De Consumentenbond test het hele jaar door wasdrogers, waaronder warmtepompdrogers, en zes keer per jaar worden de resultaten gepubliceerd op de website van de Consumentenbond.  

Effectiviteit & Eigenschappen warmtepompdroger-test
De Consumentenbond test warmtepompdrogers uit alle prijsklassen, met een vulcapaciteit van 5, 6, 7, 8 en 9 kg wasgoed en soms ook nog grotere. De Consumentenbond onderscheid zichzelf vooral door ook naar de effectiviteit van de verschillende wasprogramma’s te kijken, een grondig klusje dus. Het testen van wasgoed bestaat uit lakens, kussenslopen, kleine handdoeken, spijkerbroeken en shirts.

Vooral condens- en warmtepompdrogers
In Nederland is ongeveer 90% van de verkochte wasdrogers een condensdroger (waaronder ook warmtepompdrogers), en zo'n 10% een afvoerdroger. Daarom test de Consumentenbond meer condens- en warmtepompdrogers dan afvoerdrogers.

Droogsnelheid
Iedere droger krijgt de was uiteindelijk droog, maar het verschilt hoe snel ze dat doen. De Consumentenbond meet hoe lang elke droogcyclus duurt bij verschillende programma's en ladingen. Warmtepompdrogers drogen doorgaans sneller dan overige wasdrogers.

Energieverbruik
De wasdroger is één van de grootste stroomverbruikers in huis. Het loont daarom een zuinige wasdroger te kopen. Het verbruik wordt bij elke testcyclus bijgehouden. Warmtepompdrogers zijn doorgaans veel zuiniger dan condensdrogers en afvoerdrogers.

Nauwkeurigheid van de droogprogramma’s
Wasdrogers kunnen de was tot verschillende gradaties drogen, zoals strijkdroog (nog een klein beetje vochtig zodat de was makkelijker gestreken kan worden) en kastdroog (zo droog dat het meteen de kast in kan). Het is onhandig als je de droger nog een keer aan moet zetten omdat de was net niet helemaal goed droog is. Daarom meet de Consumentenbond na elke droogbeurt hoeveel vocht er nog in de was zit en beoordelen zij in hoeverre dat overeenkomt met wat het programma belooft. De snelheid, het energieverbruik en de nauwkeurigheid van de programma’s worden getest bij de programma's katoen-kastdroog (met een bijna volle trommel en met 2,5 kg was), katoen-strijkdroog en synthetica.

Droog blijven van omgeving
Afvoerdrogers voeren de lucht waarmee de was gedroogd is door een buis af naar buiten. Een condensdroger en warmtepompdroger halen het water uit de vochtige lucht en vangen het op in een bak. Een klein deel van die vochtige lucht komt vrij in de omgeving. Dat is bij de ene droger meer dan bij de andere. Hoeveel vocht vrij komt, wordt gemeten bij het katoen-kastdroog-programma, met een bijna volle trommel en 2,5 kg was.

Gelijkmatig drogen
Sommige wasdrogers maken de was niet gelijkmatig droog: een deel van de was is nog vochtig terwijl de rest al droog is. Na het katoen-strijkdroog-programma wordt de vochtigheidsgraad van elk wasstuk gemeten. Zo bepaalt de Consumentenbond of de droger de was gelijkmatig droogt.

Kreuk
Hoe gekreukt komt de was uit de wasdroger? Dit wordt beoordeeld aan de hand van de overhemden uit het synthetica-programma.

Lawaai
Sommige wasdrogers produceren behoorlijk wat geluid bij een droogbeurt. Een panel van 5 personen beoordeelt het geluid bij het programma-strijkdroog, op het moment dat de droger het meeste geluid maakt.

Gebruiksgemak
De volgende onderdelen van gebruiksgemak worden door het Consumentenbond-panel beoordeeld:

 • Gebruiksaanwijzing
 • Selecteren van programma's
 • Vullen en legen van de machine
 • Legen van de condensbak
 • Schoonmaken van het pluizenfilter
 • Schoonmaken van de warmtewisselaar bij een warmtepompdroger
 • Schoonmaken van het fijnfilter (extra filter voor de warmtewisselaar) bij een warmtepompdroger
 • De levensduur wordt niet getest, omdat deze test veel tijd kost. Tegen de tijd dat er resultaten zijn kan de droger al niet meer te koop zijn.

Beste wasmachine Consumentenbond?

Bijpassende beste wasmachine volgens Consumentenbond?

De Consumentenbond en andere consumentenorganisaties testen ook regelmatig wasmachines. Wij hebben ook een overzicht gemaakt van de beste wasmachines van afgelopen jaar samengesteld uit de testen van de Consumentenbond. Wij controleren regelmatig de website van de Consumentbond om te zien welke wasmachine een predicaat Beste Koop of Beste uit de Test heeft behaald. 
bekijk alle wasmachines met de Consumentenbond predicaten Best Koop en Best uit de Test

Shops in the Spotlight

Voordelig geprijsd

Meer voordeel

KORTING Wasmachines & Drogers
De beste prijsvergelijker!

Wij laten je zien waar je het voordeligst uit kunt zijn!

Vergelijk alle prijzen