Spotlight

Bosch wasdroger Beste uit Test Consumentenbond

Door site-redactie - Prijs-update: 25 juni 2019 -

Beste Bosch wasdroger

De Consumentenbond en andere consumentenorganisaties in het buitenland testen regelmatig wasmachines en drogers. Hieronder vind je een overzicht van de beste Bosch wasdrogers van afgelopen jaar samengesteld de door de Consumentenbond het predicaat Beste uit de Test hebben ontvangen. Wij controleren regelmatig de website van de Consumentenbond om te zien welke wasdroger een predicaat heeft behaald. De Bosch wasdrogers hieronder hebben van de Consumentebond het predicaat Beste uit de Test ontvangen.
bekijk alle wasdroger aanbiedingen

icon: Bosch wte84105nl Beste uit de Test en Beste Koop - te koop vanaf:  389,-

Bosch wte84105nl Beste uit de Test en Beste Koop

Meerdere verkopers

€ 389,-

icon: Bosch wtw84562nl Serie 8 Beste uit de Test Consumentenbond - te koop vanaf:  599,-

Bosch wtw84562nl Serie 8 Beste uit de Test Consumentenbond

Meerdere verkopers

€ 599,-

icon: Bosch wty87700nl Home Professional Beste uit de Test Consumentenbond - te koop vanaf:  689,-

Bosch wty87700nl Home Professional Beste uit de Test Consumentenbond

Meerdere verkopers

€ 689,-

Bosch wte84105nl Beste uit de Test en Beste Koop

Wasdroger - Beste uit de Test & Beste Koop Consumentenbond - Energiezuinige condensdroger met een vulgewicht van 7 kilo, met grote roestvrijstalen trommel en met het Anti-Vibration design, met de unieke indeling en 'o'-vormige zijwand, is deze droger stukken stiller dan gemiddeld. De condensdroger is op de waterafvoer aan te sluiten, maar koop nog wel zelf een condensafvoerslang bij je wasdroger.
Beoordeling Consumentenbond: Beste uit de Test & Beste Koop vanaf 2013
Maximaal drooggewicht: 7
Geluidsniveau: 66
Energieklasse: B

Bosch wtw84562nl Serie 8 Beste uit de Test Consumentenbond

Droger - Consumentenbond Beste uit de Test - Energiezuinig, zelfreinigende condensor, 9 kg trommelinhoud met Sensitive trommelbinnenwand voor optimale bescherming van het wasgoed. Supersnel, deze wamtepompdroger droogt een volle lading wel tot 35 minuten sneller. Extra groot LED display voor weergave van resttijd en instelling tot 24 uur eindtijd, programmastatus en diverse extra functies.
Beoordeling Consumentenbond: Beste uit de Test vanaf 2016
Energieklasse: A+++
Maximaal drooggewicht: 9
Geluidsniveau: 64
Type: Warmtepompdroger

Bosch wty87700nl Home Professional Beste uit de Test Consumentenbond

Droger - Consumentenbond Beste uit de Test - Best Reviewed Kieskeurig - Goede energieklasse A++, een maximale belading van maar liefst 8 kg, een zelfreinigende condensor, een halve beladingsfunctie en een startuitstel functie. Tevens beschikt de warmtepompdroger over een roestvrijstalen trommel met Sensitive trommelbinnenwand, AntiVibration Design voor meer stabiliteit en stilte en een anti-kreukfase.
Beoordeling Consumentenbond: Beste uit de Test vanaf 2016
Beoordeling Kieskeurig.nl: Best Reviewed April 2017
Energieklasse: A++
Maximaal drooggewicht: 8
Geluidsniveau: 64
Type: Warmtepompdroger


Snelmenu

Hoe test de Consumentenbond wasdrogers?

Iedereen die op zoek is naar een nieuwe wasdroger komt uiteindelijk wel de predicaten Beste Getest of Beste Koop tegen, maar hoe komen deze predicaten eigenlijk tot stand? De Consumentenbond test het hele jaar door wasdrogers en de resultaten gepubliceerd op de website van de Consumentenbond.

Vooral condens- en warmtepompdrogers
In Nederland is ongeveer 90% van de verkochte wasdrogers een condensdroger (waaronder ook warmtepompdrogers), en zo'n 10% een afvoerdroger. Daarom test de Consumentenbond meer condens- en warmtepompdrogers dan afvoerdrogers. Siemens en Bosch zijn de 2 merken drogers die het meest positief uit de test komen. 

Droogsnelheid
Iedere droger krijgt de was uiteindelijk droog, maar het verschilt hoe snel ze dat doen. De Consumentenbond meet hoe lang elke droogcyclus duurt bij verschillende programma's en ladingen.

Energieverbruik
De wasdroger is één van de grootste stroomverbruikers in huis. Het loont daarom een zuinige wasdroger te kopen. Het verbruik wordt bij elke testcyclus bijgehouden.

Nauwkeurigheid van de droogprogramma’s
Wasdrogers kunnen de was tot verschillende gradaties drogen, zoals strijkdroog en kastdroog. De Consumentenbond na elke droogbeurt hoeveel vocht er nog in de was zit en beoordelen zij in hoeverre dat overeenkomt met wat het programma belooft. De snelheid, het energieverbruik en de nauwkeurigheid van de programma’s worden getest bij de programma's katoen-kastdroog, katoen-strijkdroog en synthetica.

Gelijkmatig drogen
Sommige wasdrogers maken de was niet gelijkmatig droog: een deel van de was is nog vochtig terwijl de rest al droog is. Na het katoen-strijkdroog-programma wordt de vochtigheidsgraad van elk wasstuk gemeten. Zo bepaalt de Consumentenbond of de droger de was gelijkmatig droogt.

Kreuk
Hoe gekreukt komt de was uit de wasdroger? Dit wordt beoordeeld aan de hand van de overhemden uit het synthetica-programma.

Lawaai
Sommige wasdrogers produceren behoorlijk wat geluid bij een droogbeurt. Een panel van 5 personen beoordeelt het geluid bij het programma-strijkdroog, op het moment dat de droger het meeste geluid maakt.

Koopgids droger - Een wasdroger aanschaffen, waar let je op?

Hieronder handige tips voor als je besluit een wasdroger aan te schaffen. Er zijn verschillende soorten wasdrogers op de markt:
Condensdroger
De condensdroger heeft een geïntegreerd waterreservoir om het condensvocht op te vangen. De was is hiermee lekker snel droog, maar niet op de (energie)zuinigste manier. Je moet op tijd de waterbak legen, of de droger aansluiten op een waterafvoer.
 
Warmtepompdroger
De warmtepompdroger lijkt op de condensdroger, maar is zuiniger. Deze gebruikt ongeveer de helft van de energie die de condensdroger gebruikt en is dus niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. In aanschaf is deze droger duurder dan de condensdroger, maar als je de droger gemiddeld drie keer per week gebruikt, verdien je je aanschaf in minder dan 7 jaar weer terug doordat hij zuiniger met energie is. Nog een voordeel, de warmtepompdroger droogt de was op lagere temperaturen, dus je hoeft de was niet te scheiden. Alles kan er in één keer in.
 
Afvoerdroger
Een afvoerdroger is best snel, maar niet echt zuinig. Hierbij wordt de vochtige lucht door een buis door het dak, raam of muur afgevoerd. De installatie is dus omslachtiger. Wel zijn afvoerdrogers makkelijker in onderhoud dan bovengenoemde drogers en kreukt je wasgoed minder.

Wasdroger opties

Elektronisch of tijd gestuurd drogen
Er zijn wasdrogers die door middel van een sensor zelf bepalen wanneer de was droog is of waarbij je zelf de droogtijd in kunt stellen.

Programma’s 
Wasdrogers hebben tegenwoordig steeds meer programma’s die je kunt instellen. Zo kan de temperatuur worden ingesteld en is er vaak ook een programma voor delicate stoffen aanwezig. Wat vrij nieuw is, is het stoomprogramma. Het wasgoed wordt dan met stoom gedroogd. Hierdoor worden de kreukels al uit de was gehaald en hoef je dus niet meer te strijken.

Trommelinhoud
Wij adviseren je altijd om de trommelinhoud van de wasdroger af te stemmen op die van de wasmachine. Houd er rekening mee dat de trommel van de droger niet zo vol kan doen als die van de wasmachine, aangezien er anders geen warme lucht langs de kleding kan stromen.
 
Uitgestelde start
Dit is een handige functie voor mensen die bijvoorbeeld ’s nachts goedkoop stroom hebben, of wanneer bijvoorbeeld de wasmachine en de wasdroger op dezelfde elektra groep zitten en dus niet gelijker tijd aan kunnen staan. 
 
Energielabels
Dan hebben we nog de energielabels, die we inmiddels allemaal wel kennen. Op het oude energielabel stond het energieverbruik per droogbeurt vermeld, terwijl het huidige energielabel uitgaat van een gemiddeld verbruik van 160 droogbeurten per jaar.
 
De energieklasse geeft aan hoe zuinig je wasdroger is. Met een wasdroger met energieklasse A+++ bespaar je, afhankelijk van de oude wasdroger, tot wel 100 euro per jaar op je energierekening. Om je een indicatie te geven zijn dit de energiekosten van een wasdroger met een vulgewicht van 7 kilogram:
 
Energieklasse A+++
Energieverbruik van € 35,- per jaar
 
Energieklasse A++
Energieverbruik van € 48,- per jaar
 
Energieklasse A+
Energieverbruik van € 59,- per jaar
 
Energieklasse B
Energieverbruik van € 100,- per jaar
 
Energieklasse C
Energieverbruik van € 120,- per jaar
 
Soms kom je ook energieklassen A+++ -20% (of een ander getal) tegen. Dit laatste getal geeft aan dat de machine 20% zuiniger is dan de energiezuinigste klasse op de markt (A+++).

Tip een ander en deel eenvoudig dit artikel!

Shops in the Spotlight

Voordelig geprijsd

Meer voordeel

KORTING Wasmachines & Drogers
De beste prijsvergelijker!

Wij laten je zien waar je het voordeligst uit kunt zijn!

Vergelijk alle prijzen