Wasdroger review

Review Bosch wtw87590nl serie 8 Logixx met SelfCleaning Condensor

Door site-redactie - Prijs-update: 25 juni 2019 -

Energiezuinige warmtepompdroger uit Bosch serie 8. Het geluidsniveau is erg stil en met een ruim vulgewicht van 9 kg is de droger geschikt voor een groot gezin. Deze warmtepompdroger van Bosch droogt een volle lading 35 minuten sneller dankzij de sneldrogende functie. Tevens beschikt de warmtepompdroger over een roestvrijstalen trommel met Sensitive trommelbinnenwand en heeft de machine TouchControl toetsen, DUO-Tronic vochtmeting, LED en geluidssignaal, ActiveAir technologie, Sensitive droogsysteem, startvertraging en trommelverlichting.

Zelfreinigende condensor
Bij een warmtepompdroger zonder zelfreinigende condensor vervuilen micropluisjes de binnenzijde. Zo'n droger verbruikt op langere termijn veel meer energie. Alle warmtepompdrogers van Bosch hebben een SelfCleaning Condensor. Deze zelfreinigende condensor bieden je altijd optimale prestaties, doordat ze onderhoudsvrij en energiezuinig zijn. De SelfCleaning Condensor reinigt zichzelf namelijk automatisch. Daardoor blijft deze wasdroger gedurende de héle levensduur tot de zuinigste energieklasse behoren.

Sensitive trommelbinnenwand
Het Sensitive Drying-systeem van Bosch: een perfect samenspel van de innovatieve grote trommel, gegolfde Soft-was meenemers, een temperatuur optimale luchtstroom en de aflopende gladde binnenkant van de deur. Tevens beschikt de trommel over binnenverlichting welke automatisch wordt ingeschakeld bij het openen van de vul deur. Door deze verlichting wordt zelfs het kleinste stukje wasgoed niet langer over het hoofd gezien.

DUO-Tronic vochtmeting en ActiveAir technologie
Dankzij de volledig elektronische besturing wordt de vochtigheid van het wasgoed en de temperatuur constant gemeten. Daardoor wordt op een spaarzame manier gedroogd.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Consumentenbond:
Review Bosch wtw87590nl Serie 8 Logixx
Deze warmtepompdroger kan 9 kilo was aan en houdt de omgeving goed droog. De droger is geschikt voor een groot gezin en is zuinig. Verder is dit model aan te sluiten op een waterafvoer en wordt de condensor automatisch schoongemaakt. De resterende tijd wordt aangegeven en de droger geeft een geluidssignaal als het programma klaar is. Ook geeft hij aan wanneer de filters schoongemaakt moeten worden.
Score: 7.0
Bosch:
Review Bosch wtw87590nl Serie 8 Logixx
De warmtepompdroger met SelfCleaning Condensor™: de enige droger die zijn energielabel van A++ behoudt gedurende zijn levensduur door het schoonhouden van de condensor. Nu tot 35 minuten sneller.
Score: 9.0
Witgoedhuis.nl:
Review Bosch wtw87590nl Serie 8 Logixx
De droger is makkelijk te bedienen, simpel schoon te maken en droogt bij alle programma's prima. Wel een enorm minpunt; het geluid van de compressor is te vergelijken met het geluid van een oude vriezer die constant aanspringt. De gehele droogtijd hoor je een hoog geluid dat lijkt op een ratelende ventilator. Erg storend; vind ik jammer. Let daarom op waar je de droger neerzet!
Score: 7.0
Expert:
Review Bosch wtw87590nl Serie 8 Logixx
Jarenlang heb ik een warmtepompwasdroger en een wasmachine van Bosch. Onlangs heb ik de droger WTW87590NL en de wasmachine WAW28592NL aangeschaft. Ik dacht dat ik goede machines had,MAAR: Wat een machines zijn deze! Een groot verschil met vroeger. De nieuwe machines zijn gebruiksvriendelijk met veel keuze mogelijkheden en vooral zuinig. De eindresultaten zijn werkelijk schitterend.
Score: 9.5
Kieskeurig:
Review Bosch wtw87590nl Serie 8 Logixx
Warmtepomp droger is super zuinig en zeer stil. metingen gedaan op stroomverbruik en gebruikt maar een kwart van de stroom tegenover de oude. Ook wordt de wasruimte niet meer heet en vochtig. Was is veel beter droog en in een kortere tijd. Deze machine is zeker een aanrader.
Score: 8.9


Conclusie

Een warmtepompdroger met technische opties, waardoor er nog beter voor je wasgoed wordt gezorgd. Een automatische condensordroger, antikreuk programma, sneldroog-programma, geluidsignalen, startuitstel en bedieningsgemak, waardoor het drogen een stuk eenvoudiger wordt. De droger ziet er niet opvallend uit, de vele functionaliteiten maken de droger wel bijzonder. Op het gebied van droogresultaten scoort deze wasdroger niet altijd een ruime voldoende. De verwachtingen van een Bosch zijn vaak erg hoog, in dit geval.

8.3
 • Zelfreinigende condensor • Trommelverlichting • Energiezuinig • Vulgewicht • Gebruiksvriendelijk
 • Geen signaal condensorreiniging • Kreuken
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Bosch wtw87590nl Serie 8 Logixx
  Prijzen vergelijken

  Bosch wtw87590nl Serie 8 Logixx is onder andere te koop bij

  De witgoedspeciaalzaak op internet

  € 895,-

  Pre-order

  Ga naar Witgoedhuis.nl

  Specificaties

  Algemeen

  Energieklasse A++

  Droogkenmerken

  Maximaal drooggewicht (kg) 9
  Geluidsniveau (dB) A

  Fysieke kenmerken

  Type Warmtepompdroger

  Bosch wtw87590nl Serie 8 Logixx

  icon: Bosch wtw87590nl Serie 8 Logixx

  Bosch - Droger - Energiezuinige warmtepompdroger uit Bosch serie 8. Het geluidsniveau is erg stil en met een ruim vulgewicht van 9 kg is de droger geschikt voor een groot gezin. Deze warmtepompdroger van Bosch droogt een volle lading 35 minuten sneller dankzij de sneldrogende functie. Tevens beschikt de warmtepompdroger over een roestvrijstalen trommel met Sensitive trommelbinnenwand en heeft de machine...

  Shops in the Spotlight

  Voordelig geprijsd

  Meer voordeel

  KORTING Wasmachines & Drogers
  De beste prijsvergelijker!

  Wij laten je zien waar je het voordeligst uit kunt zijn!

  Vergelijk alle prijzen