Wasdroger review

Review LG rc8055ap2f Eco Hybrid kies of je tijd of energie wil besparen

Door site-redactie - Prijs-update: 15 oktober 2019 -

Energiezuinige warmtepompdroger met 14 verschillende droogprogramma’s en een ruime laadruimte van maar liefst 8 kilo. Deze LG warmtepompdroger kan drogen bij lage temperatuur met hoge energie-efficiëntie en milde verzorging van delicate stoffen. Drogen bij lage temperatuur kan kreukels glad maken en krimpen verminderen. Geniet van meer vrije tijd door het gemak van het automatisch schoonmaken van de condensor. De condensor wordt automatisch tot 7 keer schoongemaakt tijdens het programma door de inverter-pomptechnologie.

Eco Hybrid voor tijd besparen of energie besparen
De drogers van LG geven je bij iedere wasbeurt de keuze tussen om energiezuinig of snel drogen. Dit maakt de optie Eco Hybrid mogelijk.
Tijd besparen: In de tijds-besparende optie gebruikt de LG droger het hitte element om snel te kunnen drogen, waarmee je tot 30% tijd kunt besparen.
Energie besparen: De warmtepompdroger is 50% effectiever dan een condens droger. Dankzij Eco Hybrid is het mogelijk om energie én kosten te besparen.

SensorDry meet de vochtigheid
De Sensor Dry technologie van LG zorgt aan de hand van sensoren dat de temperatuur en het vochtigheidsniveau bij iedere wasbeurt automatisch worden gemeten. Door het meten van de vochtigheid past de droger het programma aan, zodat het aansluit op de gemeten vochtigheid. Dit zorgt voor perfecte droogprestaties en voorkomt onnodig lang drogen.

Smart Diagnosis om snel storingen op te lossen
Wanneer zich een probleem met je droger voordoet, wil je vaak snel weten wat er aan de hand is. Het zelf uitzoeken en de klantenservice bellen kost vaak onnodig veel tijd. Met Smart Diagnosis van LG gaat dat een stuk eenvoudiger. Dankzij deze toepassing kan de wasmachine of droger zelf het probleem vaststellen. Na het doorlopen van een aantal stappen, geeft de wasdroger een signaal, via de smartphone, door aan de computer van de klantenservice. Deze computer analyseert het geluid en het probleem en geeft het probleem door aan de monteur. Hierdoor bespaar je een hoop moeite, tijd en servicekosten. Je herkent Smart diagnosis aan het logo op de voorkant van de wasmachine of droger.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Consumentenbond:
Review
In deze warmtepompdroger kan maximaal 8 kg was. Hij heeft een timer waarbij je de eindtijd kunt instellen, trommelverlichting, geeft een geluidssignaal zodra het programma klaar is en laat de resterende tijd zien op een display. Indicatoren laten zien wanneer er onderhoud nodig is. De condensor wordt automatisch gereinigd. Wanneer hij gevuld is met 2,5 kg was is hij niet snel, daar heeft hij 1,5 u voor nodig.
Score: 7.0
Coolblue:
Review
De trommel is groot en is voorzien van verlichting. Dit laatste heb ik nooit eerder gehad maar wil ik wel iedereen aanraden. De trommel draait links en rechtsom wat niet veel in deze prijsklasse voorkomt. Daarnaast wordt de droger geleverd met een extra slang om de afvoer van water mogelijk te maken en zit er een plateau bij om delicate spullen te drogen. De droger is wel erg zwaar
Score: 9.0
Media Markt:
Review
Super droger is snel, stil en zuinig kost wel wat maar merkt echt het verschil met goedkopere machines. Zou nooit meer anders willen. Ik kreeg er ook een setje bij om machine te stapelen met ander LG wasmachine. Pluspunten Stil,Zuinig,Snel droog,Automatische filter reiniging. Minpunten: geen.
Score: 8.5
Kieskeurig:
Review
Is veel stiller dan mijn vorige droger. Veel mogelijkheden aan programma's, als ik de gebruiksaanwijzing bekijk dan kan je bijna elk kledingstuk (stoffen) er wel in doen. De handleiding die er bij zit is erg duidelijk dus kan niet verkeerd. Heeft ook een uitgestelde start en wat ook heel makkelijk is verlichting in de trommel.
Score: 10.0
LG:
Review
In de tijdsbesparende modus gebruikt de LG droger het hitte element om snel te kunnen drogen en u tot 30% tijd te besparen.De warmtepompdroger is 50% effectiever dan een condensdroger. Dankzij Eco Hybrid is het dus mogelijk om energie en kosten te besparen.
Score: 9.0


Conclusie

Een wasmachine waarbij je kunt kiezen voor verstandig en energiezuinig óf, als je een keer haast heb. voor extra snel. Deze LG is voorzien van een ruime vulopening en vele wasprogramma's, waar je al snel mee uit de voeten kunt. Door het gebruiksgemak en de handige opties zoals SmartDiagnosis, een automatische melding bij storingen, de automatische condensor-reiniger of geluidssignalen is het een echte hulp in de huishouding. De programma's voor katoen en synthetisch duren wat langer.

8.7
 • Energiezuinig • Snel • Droogt gelijkmatig • Gebruiksvriendelijke
 • Kreuken • Synthetisch droogresultaat
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  LG rc8055ap2f Eco Hybrid
  Prijzen vergelijken

  LG rc8055ap2f Eco Hybrid is onder andere te koop bij

  Ook voor wassen en drogen

  € 899,-

  uitverkocht

  Ga naar Media Markt

  Specificaties

  Droogkenmerken

  Maximaal drooggewicht (kg) 8
  Geluidsniveau (dB) 64
  Energieklasse A++

  Fysieke kenmerken

  Type Warmtepompdroger

  LG rc8055ap2f Eco Hybrid

  icon: LG rc8055ap2f Eco Hybrid

  LG - Wasdroger – Energiezuinige warmtepompdroger met 14 verschillende droogprogramma’s en een ruime laadruimte van maar liefst 8 kilo. Deze LG warmtepompdroger kan drogen bij lage temperatuur met hoge energie-efficiëntie en milde verzorging van delicate stoffen. Drogen bij lage temperatuur kan kreukels glad maken en krimpen verminderen. Geniet van meer vrije tijd door het gemak van...

  Shops in the Spotlight

  Voordelig geprijsd

  Meer voordeel

  KORTING Wasmachines & Drogers
  De beste prijsvergelijker!

  Wij laten je zien waar je het voordeligst uit kunt zijn!

  Vergelijk alle prijzen