Wasdroger review

Review Whirlpool hscx80531 met energiezuinige SoftMove trommel

Door site-redactie - Prijs-update: 15 oktober 2019 -

Een energiezuinige warmtepompdroger met een vulcapaciteit van 8 kg en 10 verschillende droogprogramma’s. Deze Whirlpool warmtepompdroger zorgt extra goed voor al je wasgoed. Er is zelfs een speciaal programma voor wol. Door de kleding beschermende SoftMove trommel komt er minder wrijving tussen de trommelwand van de droger en de stoffen.  Als je je wasgoed alleen even wilt opfrissen is er ook de optie om te drogen met stoom. Hierdoor komen er tevens minder kreukels in je kleding

6th Sense technologie bespaart water, tijd en energie
Voor de perfecte zorg voor al het wasgoed. De unieke 6th sense technologie sensoren controleren automatisch de temperatuur en vochtigheid in de trommel en passen vanzelf temperatuur of vochtigheid aan. Met 6th sense heb je de zachtste droogresultaten en bespaar je zowel energie als tijd.

SteamCare
Drogen met stoom, voor hygiënisch en zacht drogen. Het maakt strijken gemakkelijker en zorgt voor heerlijk frisse kleding. Ook geschikt voor kleding dat alleen maar opgefrist hoeft te worden, of niet geschikt is om te wassen met water.

SoftMove
Innovatieve droogtechnologie. De SoftMove-technologie zorgt met, speciaal op het soort wasgoed afgestemde trommelbewegingen, voor een betere distributie van kleding en een perfect droogresultaat.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Consumentenbond:
Review Whirlpool hscx 80531 SteamCare
De volgende warmtepompdrogers, met een testoordeel van 6 of hoger, zijn het zuinigst met geschatte jaarkosten voor energieverbruik rond de Ä 25: AEG T67682NIH, Beko DPY 8506 GXB1, Bosch WTY87700NL, Samsung DV80H8100HW, Siemens WT47Y700NL, Whirlpool HSCX80531. Dit is gebaseerd op 3 keer drogen per week met verschillende programma's.
Score: 8.5
Bol.com:
Review Whirlpool hscx 80531 SteamCare
Zeer goed, droogt perfect, enige nadeel: nogal luid bij het 'voelen' van de was. Ik raad dit product aan!
Score: 9.1
Coolblue:
Review Whirlpool hscx 80531 SteamCare
Het drogen vergt meer tijd dan in onze vorige droger. Dat was een condensdroger van 15 jaar oud dus die zal ook vast meer energie per droogbeurt hebben gebruikt. Dat warmtepompdrogers er doorgaans langer over doen, was mij bekend dus geen verrassing en ook geen onoverkomelijke concessie. Er staat namelijk energiezuinigheid en geluidscomfort tegenover en dat is mij meer waard.
Score: 9.0
Media Markt:
Review Whirlpool hscx 80531 SteamCare
Het resultaat is tot nog toe prima. De was komt er droog uit en de droger geeft weinig omgevingswarmte en/of condens af. Over de de duurzaamheid kan ik weinig nog weinig zeggen. De droger heeft veel programma opties. Het zal wel even duren voor dit in mijn hoofd zit.
Score: 9.0
Witgoedhuis.nl:
Review Whirlpool hscx 80531 SteamCare
Hiervoor een Siemens gehad. Die zat door het zelfreinigende systeem steeds weer vol met stof. Daarom nu voor deze Whirlpool gekozen om; zeer energiezuinig + meerdere filters, die makkelijk zelf schoon te maken zijn. Verder vind ik een pluspunt van deze machine, dat je kunt zien of het programma wat je kiest energiezuinig is. Er brand een lampje op stand 1 t/m 4.
Score: 8.1
Kieskeurig:
Review Whirlpool hscx 80531 SteamCare
Dit is echt een geweldige wasdroger. Ik heb chronische ruk- en nekpijn. Het ophangen van kleding ging gewoon niet meer. Nu met deze droger wordt het huishoudelijk werk zodanig verlicht dat ik gewoon weer geniet van wasjes draaien. Ik heb zelfs mijn wollen vestjes hierin gedroogd met geweldig resultaat.
Score: 9.8
Whirlpool:
Review Whirlpool hscx 80531 SteamCare
warmtepomptechnologie verwarmt de lucht in de droger effectief opnieuw, voor een aanzienlijk lager energieverbruik. Innovatief Wool Excellence droogprogramma, ontworpen voor perfecte resultaten en ideale verzorging van uw wollen was. Met stoom drogen voor een delicate en hygiŽnische werking om dingen op te frissen met minder kreukels.
Score: 9.0


Conclusie

De meest voorkomende 'eisen' voor een goede wasdroger zijn een goed droogresultaat, stil, zuinig en een goede verzorging voor je wasgoed. Bijkomende opties, zoals speciale programma's voor delicate soorten kleding als wol of zijde, zijn wenselijk. De warmtepompdroger bezit alle benodigdheden om zo goed en slim mogelijk te drogen. De consumentenbond heeft zelfs dit model als meest zuinigst beoordeeld. Het direct bedienen van de vele opties vraagt, voor sommige gebruikers, de nodige tijd en de speciale Eco-programma's hebben een langere droogtijd nodig.

8.9
 • SoftMove trommel • Energiezuinig • Stoomfunctie • Droogresultaat • Stil
 • Programmaduur • Droogresultaat Ecoprogramma
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Whirlpool hscx 80531 SteamCare
  Prijzen vergelijken

  Whirlpool hscx 80531 SteamCare is onder andere te koop bij

  Ook voor wassen en drogen

  € 664,-

  uitverkocht

  Ga naar Media Markt

  Specificaties

  Droogkenmerken

  Maximaal drooggewicht (kg) 8
  Geluidsniveau (dB) 65
  Energieklasse A+++

  Fysieke kenmerken

  Type Warmtepompdroger

  Whirlpool hscx 80531 SteamCare

  icon: Whirlpool hscx 80531 SteamCare

  Whirlpool - Wasdroger – Energiezuinige warmtepompdroger met een vulcapaciteit van 8 kg en 10 verschillende droogprogramma’s. Deze Whirlpool warmtepompdroger zorgt extra goed voor al je wasgoed. Er is zelfs een speciaal programma voor wol. Door de kleding beschermende SoftMove trommel komt er minder wrijving tussen de trommelwand van de droger en de stoffen. Als je je wasgoed alleen even wilt...

  Shops in the Spotlight

  Voordelig geprijsd

  Meer voordeel

  KORTING Wasmachines & Drogers
  De beste prijsvergelijker!

  Wij laten je zien waar je het voordeligst uit kunt zijn!

  Vergelijk alle prijzen