Was-droogcombinatie review

Review AEG l99696hdw met unieke warmtepomptechnologie

Door site-redactie - Prijs-update: 15 oktober 2019 -

Wasmachine en droger in één, je was hoeft nooit meer uit de wasmachine naar de droger verplaatst te worden. Ideaal wanneer je minder ruimte in huis hebt. Door de ruime vulcapaciteit van 9 kg is de wasmachine geschikt voor huishoudens met 5 personen of meer. Door de OptieSense technologie wordt het wasprogramma automatisch op je wasgoed afgestemd zodat er nooit te lang gewassen of gedroogd wordt. De AEG l99696hdw was-droogmachine is de enige was-droog combinatie met warmtepomptechnologie. Dat wil zeggen dat je wasgoed op een lagere temperatuur wordt gedroogd, dit is beter voor kleding en je verbruikt minder energie. Je bespaart 40% op energie en toch een uitstekend droogresultaat.

Lees het koopadvies van de consumentenbond
Een warmtepompdroger kopen of vergelijken met andere drogers is niet eenvoudig. In dit geval kan het helpen dat de consumentenbond de nieuwe warmtepomptechnologie van AEG  heeft beoordeeld.

ProSteam voor opgefriste kleding zonder te wassen
De ProSteam-technologie zorgt niet alleen voor minder gekreukte kleding. Gedragen kledingstukken zijn vaak gekreukt door het zitten en ze bevatten ook geurtjes. Ondanks de geurtjes en kreuken is de kleding niet vies en is het niet nodig om het te wassen. Deze stoomfunctie biedt dan de ideale oplossing. Gekreukte kledingstukken met geurtjes worden snel en eenvoudig even snel opgefrist door dit stoomprogramma. Zo kun je de kleding direct weer aan. Alle geurtjes zijn verdwenen en je kreukels verminderd. Door je was cyclus af te sluiten met stoom, worden de kreukels tot wel een derde verminderd en ziet je kleding er een stuk beter uit, dan wanneer het uit de was komt. Zo hoef je nauwelijks meer te strijken en minder strijken zorgt voor minder vezelslijtage.

ÖKOInverter-motor, laag energieverbruik en 10 jaar garantie
De zuinige ÖKOInverter-motor is heel efficiënt en duurzaam. Daarnaast levert het sublieme prestaties, bij elk wasprogramma. Op deze motor zit maar liefst 10 jaar garantie.

 

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Consumentenbond:
Review AEG l99696hwd met unieke warmtepomptechnologie
De warmtepomptechniek wordt al zo'n acht jaar bij wasdrogers toegepast en heeft een groot voordeel: drogers met warmtepomp verbruiken gemiddeld de helft minder energie dan drogers zonder. En dat scheelt bij 2 keer drogen per week jaarlijks zo'n €30 op de energierekening. Naast minder energie verbruikt deze droger ook minder water bij het drogen, vertelt AEG.
Score: 9.7
AO.nl:
Review AEG l99696hwd met unieke warmtepomptechnologie
Prima alleen het duurt erg lang. Heerlijk dat deze machine weinig ruimte in neemt en toch kan wassen en drogen. Als je gaat wassen en drogen tegelijk duurt het alleen wel heel lang voor alles klaar is. Verder is het apparaat erg stil.
Score: 8.2
BCC:
Review AEG l99696hwd met unieke warmtepomptechnologie
uitstekende was,droogcombinatie waarvan het gebruiksgemak opvalt.Door middel van een zeer duidelijk display is het instellen van een was of droogprogramma eenvoudig te doen.Wat verder opvalt is de grote deuropening.Machine is daardoor makkelijk te legen.
Score: 8.4
Bol.com:
Review AEG l99696hwd met unieke warmtepomptechnologie
Omdat ik niet genoeg ruimte voor een wasmachine en een droger heb, dit apparaat gekocht. De keuze viel op deze AEG omdat het de enige is met warmtepomp. Ben er heel erg blij mee! Ik doe mijn was erin en het komt er gewoon gewassen en kruk droog uit! Echt een uitkomst dat je de was niet meer van de wasmachine naar de droger hoeft te verplaatsen.
Score: 9.0
Coolblue:
Review AEG l99696hwd met unieke warmtepomptechnologie
Is een zeer zuinige combi die goed droogt in vergelijking met andere combi's. Ook weinig kreuken in vergelijking met andere toestellen. Is behoorlijk stil, behalve bij het centrifugeren, dan trilt hij nogal. Degelijk gebouwd, je merkt de kwaliteit. Gemakkelijk programma's kiezen en aanpassen, duidelijke handleiding in degelijk Nederlands
Score: 9.6
Media Markt:
Review AEG l99696hwd met unieke warmtepomptechnologie
Deze wasdroogcombinatie heeft een fijne grote opening, veel mogelijkheden qua wassen, drogen en stomen. Zodra je de was start staat er een zeer lange tijd aangegeven, maar als de was een aantal minuten bezig is, wordt de tijd automatisch aangepast door de machine. Vermoedelijk a.d.h.v. het gewicht en/of de hoeveelheid vocht. Ik heb nog nooit zulke zachte handdoeken na een droogbeurt gehad, echt genieten.
Score: 9.3
Witgoedhuis.nl:
Review AEG l99696hwd met unieke warmtepomptechnologie
Ik wilde graag weer een droger maar heb daar weinig ruimte voor. Dus na onderzoek van verschillende apparaten bij deze uitgekomen. En super blij mee en totaal geen spijt van mijn aankoop. Hij is wel iets duurder maar dit apparaat is het geld echt waard. Veel was programma's erop en gebruiksvriendelijk. Was resultaten perfect, grote wastrommel kan veel was in.
Score: 9.0
Expert:
Review AEG l99696hwd met unieke warmtepomptechnologie
Volgens reviews krijgen veel combinaties een volle trommel wasgoed niet goed gedroogd. Echter, mijn was komt altijd kastdroog uit de machine. Het is dus niet nodig om tussentijds wasgoed uit de trommel te halen voordat het droogprogramma begint. Bijkomend voordeel is dat tijdens het drogen het water gewoon via de afvoer wegloopt ipv via een condensbank.
Score: 9.2
Kieskeurig:
Review AEG l99696hwd met unieke warmtepomptechnologie
Eindelijk een wasdroogcombinatie die doet wat die moet doen nl. wassen en drogen. Mooie grote trommel waar behoorlijk wat was in kan en de was komt er keurig gewassen uit. Drogen doet deze machine perfect en het pluizenfilter boven in werkt ook perfect. 1 minpunt is het filter onder in de machine. Dat is wat lastiger te legen.
Score: 9.0
AEG:
Review AEG l99696hwd met unieke warmtepomptechnologie
De zachte manier om uw kleding te behandelen. Hoe delicaat uw kleding ook is, de unieke ÖKOKombi Plus was/droogcombinatie met Woolmark Blue (voorheen Woolmark Gold) certificering voor zowel wassen als drogen behandelt elk kledingstuk op de zachtst mogelijke manier.
Score: 9.5


Conclusie

Wassen en drogen in één keer! Het grote voordeel van een was-droogcombinatie is - naast het feit dat het ruimtebesparend is - het gemak van het eenmalig vullen van de machine. Niet de tijd bijhouden, wanneer de was in de droger moet. De vulcapaciteit van 9 kg. en de vele wasprogramma's maken het wegwerken van een stapel was, op de juiste manier voor het juiste soort wasgoed, een stuk eenvoudiger. De aanschafprijs van een gecombineerde machine ligt iets hoger, je hoeft immers maar 1 apparaat aan te schaffen en de kwaliteit van het wassen en drogen, en de besparing in tijd, geld en energie, die het oplevert, maakt deze wasmachine een uitstekende aankoop.

9.1
 • Ruimtebesparing • Aantal Programma's • Stoomfunctie • Anti kreukfunctie • Zuinig • Stil
 • Aanschafprijs • Filter legen • Droogtijd
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  AEG l99696hwd met unieke warmtepomptechnologie
  Prijzen vergelijken

  AEG l99696hwd met unieke warmtepomptechnologie is onder andere te koop bij

  Ook voor wassen en drogen

  € 1.199,-

  uitverkocht

  Ga naar Media Markt

  Specificaties

  Waskenmerken

  Vulgewicht (kg) 9

  Droogkenmerken

  Maximaal drooggewicht (kg) 6
  Geluidsniveau centrifugeren (dB) 77

  Energie- en waterkenmerken

  Energieklasse A

  AEG l99696hwd met unieke warmtepomptechnologie

  icon: AEG l99696hwd met unieke warmtepomptechnologie

  AEG - Met de AEG L99696HWD hoef je alle was niet van de wasmachine naar de droger te verplaatsen; je kleding komt in 1 keer schoon en droog uit de trommel. Deze was-droogcombinatie wast 9 kilo wasgoed in 1 keer en wanneer je de was ook wilt drogen, past er maximaal 6 kilo in de trommel. Afhankelijk van het soort textiel kies je 1 van de 16 programma's. Naast de standaard programma's voor katoen...

  Shops in the Spotlight

  Voordelig geprijsd

  Meer voordeel

  KORTING Wasmachines & Drogers
  De beste prijsvergelijker!

  Wij laten je zien waar je het voordeligst uit kunt zijn!

  Vergelijk alle prijzen