Wasdroger review

Review Miele tkr850 wp SFinish&Eco XL Energiezuinig en stil

Door site-redactie - Prijs-update: 15 juni 2019 -

Een stille en energiezuinige warmtepompdroger met een vulgewicht van 9kg. De droger heeft FragranceDos, dat een heerlijke geur geeft aan je wasgoed tot wel 4 weken lang. Deze droger beschikt ook over de speciale functie SteamFinish met het speciale programma Droogstrijken. Zo bent je voortaan minder tijd kwijt aan strijken. Aan het einde van het droogproces wordt een waternevel aan de SoftCaretrommel toegevoegd, die door de warme drooglucht opwarmt. 

Energiezuinige droger kopen?
Als je op zoek bent naar een energiezuinige wasdroger dan kan je met een gerust hart de Miele tkr850 kopen, omdat hij één van de energiezuinigste wasdrogers is op de markt. Dit wordt aangemerkt met energieklasse: A+++. Hou er rekening mee dat wasdrogers doorgaans minder energiezuinig zijn dan wasmachines en daarom een lagere energieklasse krijgen. 

Minder condenswater in het waterreservoir
Alle Miele-condensdrogers, ook de droogautomaten met warmtepomptechnologie, beschikken over een geïntegreerde condenswaterafvoerleiding met omwikkelde slang. Je kunt zo het condenswater rechtstreeks in de wastafel of in de sifon pompen, zodat je het condenswaterreservoir niet meer hoeft te legen.

Minder strijken door de toevoeging van stoom
Bij Miele begrijpen we dat strijken niet een van je favoriete bezigheden is. De nieuwe drogers zijn daarom voorzien van SteamFinish met het speciale programmaGladstrijken. Zo bent je voortaan minder tijd kwijt aan strijken. Aan het einde van het droogproces wordt een waternevel aan de SoftCaretrommel toegevoegd, die door de warme drooglucht opwarmt. De ontstane stoom dringt tot diep in de textielvezels door en maakt het wasgoed zichtbaar gladder.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Kieskeurig:
Review
Ik heb voor dit product gekozen omdat het energiezuinig is en een grote trommel heeft. Wat ik erg fijn vind is dat de machine zelf de tijd berekend nadat de was erin zit, dus bij kleine was is de duur ook minder, dons maar 1 uur en 15 min en kastdroog. Alles is goed droog. Er kan 9 kilo was in, dus geen probleem meer als het dekbed wordt gewassen.
Score: 7.4


Conclusie

Deze Miele warmtepompdroger met een vulgewicht van 9kg is zeer energiezuinig en zeer stil. De machine beschikt over mooie en speciale functies zoals FragranceDos en SteamFinish met het speciale programma Droogstrijken. Doordat de droger een warmtepompdroger is duren droogprogramma's wel langer dan bij een reguliere droger. De droger is niet geschikt voor onderbouw. Tenslotte is de droger er wel een uit het duurdere segment. 

7.4
 • Energiezuinig • Stil • Vulgewicht • Droogt goed
 • Prijs • Programmaduur • Niet geschikt voor onderbouw
 • Tip een ander en deel eenvoudig dit artikel!

  Shops in the Spotlight

  Voordelig geprijsd

  Meer voordeel

  KORTING Wasmachines & Drogers
  De beste prijsvergelijker!

  Wij laten je zien waar je het voordeligst uit kunt zijn!

  Vergelijk alle prijzen