Tips

Wat kan er naast wasgoed eigenlijk nog meer in de wasmachine?

Door site-redactie - Prijs-update: 25 juni 2019 -

Natuurlijk gebruik je de wasmachine om kleding te wassen. Daar is ie immers voor. Maar wist je dat er nog een hoop andere dingen zijn die je eenvoudig in de wasmachine kan schoonmaken? Dat scheelt je een hoop tijd en werk! Wij hebben een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

Tassen
Rugzakken kunnen gewoon in de wasmachine worden gewassen als ze tenminste niet van textiel of nylon zijn. Let op dat je ze goed leeg maakt voor je ze wast. Koud wassen.

Vitrage
De meeste vitrage kan je gewoon op een wolwasprogramma wassen. Doe ze wel in een kussensloop of wasnetje en niet harder dan 800 toeren laten centrifugeren.

Douchgordijnen
Het douchegordijn kan ook gewoon de wasmachine in op een fijn was- of wol programma. Let wel op dat je er geen losse onderdelen (haken) bij doet. Na het wassen meteen ophangen om te laten drogen.

Pannenlappen en ovenwanten
Natuurlijk weet je al dat je pannenlappen van stof gewoon in de wasmachine kunt wassen, maar ook de siliconen ovenhandschoenen en -onderzetters kunnen gewoon in de wasmachine worden gewassen op 40 graden.

Speelgoed
Heel veel speelgoed kan gewoon lekker in de wasmachine als het weer aan een schoonmaakbeurt toe is. Natuurlijk geen elektrisch speelgoed of speelgoed dat fragiel is, maar denk eens aan Lego, Duplo, plastic blokken etc. Wel even in een wasnetje of kussensloop doen.

Knuffelbeesten
Heb je kinderen, dan heb je knuffelbeesten. Na verloop van tijd worden ze smoezelig en kunnen soms behoorlijk onaangenaam gaan ruiken. Tijd voor een bad dus! Je kunt alle knuffels waar geen batterijen in gaan of die onderdelen hebben die los kunnen gaan, gewoon in de wasmachine op 40 graden wassen.

Tip! Als je ze daarna in de wasdroger droogt, zijn ze weer als nieuw!

Droogloopmat
Tenzij de droogloopmat een vinylen rug heeft, kan hij gewoon in de wasmachine. Was de droogloopmat alleen niet samen met andere dingen. Als hij nieuw is kan hij behoorlijk afgeven, maar als hij verontreinigd is, wil je die viezigheid niet bij de overige was!

Badkamer kleedjes
Badkamer kleedjes en wc-matten kunnen ook gewoon op 40 graden worden gewassen en in de meeste gevallen ook in de wasdroger.

Automatten
De matten uit de auto worden vaak overgeslagen bij het schoonmaken van de auto. Vaak even geklopt en dan zo weer in de auto. Wist je dat je ze gewoon nadat je ze hebt geklopt in wasmachine kan wassen? Het centrifugeren kan je beter achterwege laten.

Tip! Nadat je badkamerkleedjes, wc-matjes, automatten of droogloopmatten hebt gewassen, maak dan de trommel even schoon. Je kunt hiervoor het zelfreinigingsprogramma van de wasmachine gebruiken. Heb je dat niet, laat dan de wasmachine met wasmiddel op 90 graden draaien. Zo krijg je al die viezigheid niet in de volgende was!

Kussens
Na verloop van tijd zijn de kussens in jouw huis eigenlijk aan een schoonmaakbeurt toe. Van sierkussens kan je vaak de hoes in de wasmachine wassen. Hoofdkussens moeten ook van tijd tot tijd gewassen worden omdat ze gewoon niet fris meer zijn. Dat kan gemakkelijk in de wasmachine. Veel kussens hebben trouwens zelfs een wasvoorschrift. Gebruik een mild wasmiddel en laat de was een keer extra spoelen en een keer extra centrifugeren. Dan is alle zeep er weer uit en is je kussen extra snel weer droog!

Tip een ander en deel eenvoudig dit artikel!

Shops in the Spotlight

Voordelig geprijsd

Meer voordeel

KORTING Wasmachines & Drogers
De beste prijsvergelijker!

Wij laten je zien waar je het voordeligst uit kunt zijn!

Vergelijk alle prijzen