Wasmachine review

Review Siemens wm14t640nl i-Dos gaat zorgzaam met wasgoed

Door site-redactie - Prijs-update: 15 oktober 2019 -

De Siemens wastrommel heeft een vulgewicht van 8 kg, de trommel heeft voldoende capaciteit voor een grote was of het wassen van een dekbed. Het is uiteraard ook mogelijk om minder dan 8 kg wasgoed te wassen. SpeedPerfect maakt het mogelijk om de was tot 65% sneller te wassen met behoud van hetzelfde schone wasresultaat. De optie varioPerfect kun je gebruiken op alle wasprogramma's. Hiermee kun jezelf bepalen waar je keuze naar uit gaat: tijdbesparing (hoger energieverbruik) of energiebesparing (langere wastijd).

Voordelen van de Siemens wm14t640nl
Naast de standaardprogramma's heeft de Siemens wasmachine ook speciale wasprogramma's zoals PowerWash 60, Donkere was, Outdoor (impregneren), Hygiëne en handwas. De Siemens wm14t640nl gaat extra zorgzaam met kostbare wasgoed om dankzij de waveTrommel en het 3D-aqualift-systeem. Andere grote voordele zijn dat de wasmachine extra stil is dankzij het antiVibration-design, de wasmiddellade zelfreinigend is en de wasmachine beschikt over een vlekherkenning, startuitstel, aquaStop, een extra groot LED-display en het zeer zuinige energielabel A+++ -30%.

Siemens i-Dos automatisch wasmiddel doseren
Siemens i-Dos maakt onderdeel uit van iSensoric en zorgt er met een slimme toepassing voor dat je het wasmiddel niet langer zelf hoeft te doseren. Het voordeel daarvan is dat je tot op de milligram nauwkeurig gebruik kunt maken van de juiste hoeveelheid wasmiddel. Je gebruikt niet langer teveel, terwijl je aan de andere kant kunt rekenen op was die stralend schoon uit de machine komt. Wat dat betreft is Siemens i-Dos van grote toegevoegde waarde binnen de machines, je zorgt er daarmee onder andere voor dat je maximaal op de hoeveelheid wasmiddel kunt besparen.

Energiezuinige wasmachine kopen?
De Siemens wm14t640nl wasmachine bepaalt door een zelf de ideale hoeveelheid wasmiddel en water, zo gebruik je nooit meer dan nodig is! Dankzij de stille, zuinige en duurzame motor met 10 jaar garantie gebruikt de wasmachine ook nooit te veel energie. De Siemens wm14t640nl is wel 30% zuiniger dan vereist voor energieklasse A+++. De wasmachine detecteert automatisch hoe stabiel hij staat, waardoor hij stiller en veiliger werkt. De overloopbeveiliging voorkomt dat de wasmachine kan gaan lekken, waardoor waterschade wordt vermeden!

Siemens wm14t640nl kopen?
Ben je overtuigd en wil je deze Siemens wasmachine kopen? Wij verzamelen prijzen en voorraad zodat je handig kunt vergelijken. Kijk hierboven welke aanbieder de beste prijs heeft of het beste bij je past.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Consumentenbond:
Review Siemens wm14t640nl iQ500 i-Dos
In deze machine past 8 kg wasgoed. Hij heeft een toerental van 1400. Ook wordt de resterende programmaduur aangegeven en deze machine is voorzien van autodosering. Vrij zuinig met water bij Katoen op 40░C volle trommel, Vrij zuinig met water bij synthetica op 40░C, Wast synthetisch redelijk goed schoon, Centrifugeert redelijk goed, Spoelt katoen onvoldoende.
Score: 6.6
AO.nl:
Review Siemens wm14t640nl iQ500 i-Dos
Een stille wasmachine die makkelijk te bedienen is. Wat nog fijner is is dat de wasmachine zelf het wasmiddel doseert! Voordelen: Eenvoudig te bedienen, Goede kwaliteit, Goede prijs-kwaliteitverhouding, Stil, Ziet er goed uit!
Score: 9.3
Bestsellers.eu:
Review Siemens wm14t640nl iQ500 i-Dos
Machine wast goed schoon wat voor mij het belangrijkste argument is. iDos werkt perfect ik heb minder dan de helft van wasmiddel nodig dan voorheen. Touchscreen is mooi en intu´tief te bedienen. Zuinig met water en energie. Mag wel ietsjes minder geluid maken er zijn stillere machine in deze prijsklasse.
Score: 9.0
Bol.com:
Review Siemens wm14t640nl iQ500 i-Dos
Wasmachine is zoveel stiller dan onze oude, en het automatisch doseersysteem is echt een uitkomst. Veel keuze uit verschillende wasprogramma's waarbij je steeds zelf veel kunt instellen of de slimme sensoren van de wasmachine het werk laten doen. Wat ook erg aangenaam is, is dat je vrijwel alle programma's kunt inkorten zodat ze niet altijd meer dan 2 uur duren.
Score: 9.4
Coolblue:
Review Siemens wm14t640nl iQ500 i-Dos
Prima machine voor een reŰle prijs! Voordelen zijn een prima wasresultaat, praktische programma's, eenvoudige bediening, lekker stil en strak design. Tot op heden zeer tevreden, wel even opletten bij het gevoelig Touch scherm, maar goed dat is denk ik een kwestie van wennen als je na 21 jaar afscheid hebt genomen van een Mieke wasmachine.
Score: 9.2
Siemens:
Review Siemens wm14t640nl iQ500 i-Dos
Zeer functioneel display en eenvoudig te bedienen. Deze wasmachine, iQ500 biedt alle mogelijkheden die gewenst zijn. De vele, maar niet overbodige, opties zorgen voor het op een juiste manier wassen van de diverse soorten kleding. Door het berekenen van het gewicht, wordt tevens de wastijd en verbruik van stroom en wasverzachter/poeder bepaald.
Score: 8.9
Kieskeurig:
Review Siemens wm14t640nl iQ500 i-Dos
Deze Siemens wasmachine is eenvoudig te bedienen, erg duidelijk aanraakscherm. Ik heb nu de wasmachine een aantal keer gebruikt en het I-dos systeem is geweldig. De wasmachine meet het gewicht en past op de hoeveelheid was de zeepdosering aan. Voorheen ging dit op gevoel met het gevolg dat er veel te veel wasmiddel in ging.
Score: 8.0


Conclusie

De Siemens wm14t640nl heeft vele voordelen. Vooral het energiezuinig en stil wassen en het bedieningsgemak maken deze wasmachine een slimme aankoop. Het grote vulgewicht, sneller wassen en het automatisch doseersysteem maken het wassen steeds gemakkelijker. Alleen de keuzes voor de wasprogramma's worden niet onthouden, hierdoor ben je genoodzaakt om het telkens opnieuw in te stellen. Als je veel dezelfde wassen draait kun je wel kiezen voor een favorieten knop voor dat programma.

8.6
 • Zeer energiezuinig • Automatische wasmiddeldoseersysteem • Zelfreinigende wasmiddellade • Ruime trommel • Stil
 • Programma's duren langer • Spoelt onvoldoende • Onthouden programma's
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Siemens wm14t640nl iQ500 i-Dos
  Prijzen vergelijken

  Siemens wm14t640nl iQ500 i-Dos is onder andere te koop bij

  Ook voor wassen en drogen

  € 519,81

  uitverkocht

  Ga naar Media Markt

  Officeel dealer van alle Nederlandse importeurs

  € 625,-

  Goed leverbaar, 2-5 werkdagen

  Ga naar Bestsellers.eu

  Specificaties

  Waskenmerken

  Vulgewicht (kg) 8

  Droogkenmerken

  Toerental (TPM (Toeren Per Minuut)) 1400
  Geluidsniveau centrifugeren (dB) 72

  Energie- en waterkenmerken

  Energieklasse A+++ -30%

  Siemens wm14t640nl iQ500 i-Dos

  icon: Siemens wm14t640nl iQ500 i-Dos

  Siemens - Wasmachine - Zeer energiezuinige wasmachine met met vele slimmigheden, zoals 1400 toeren, stil, het automatische doseersysteem i-Dos, 65% sneller wassen met speedPerfect en de iQdrive motor met 10 jaar garantie. Tenslotte detecteert waterPerfect Plus automatisch de hoeveelheid wasgoed en passen hier het waterverbruik op aan voor een efficiënte werking. Energiezuinige wasmachine kopen?...

  Shops in the Spotlight

  Voordelig geprijsd

  Meer voordeel

  KORTING Wasmachines & Drogers
  De beste prijsvergelijker!

  Wij laten je zien waar je het voordeligst uit kunt zijn!

  Vergelijk alle prijzen