Productnieuws

Hoe test de Consumentenbond wasmachines en wie is de beste?

Door site-redactie - Prijs-update: 25 juni 2019 -

Iedereen die op zoek is naar een nieuwe wasmachine komt uiteindelijk wel de predicaten Beste Getest of Beste Koop tegen, maar hoe komen deze eigenlijk tot stand? De Consumentenbond test het hele jaar door wasmachines, in samenwerking met hun Europese zusterorganisaties en zes keer per jaar worden de resultaten gepubliceerd op de website van de Consumentenbond.  

Voorlader versus Bovenlader
De Consumentenbond test alleen voorlader-wasmachines omdat dit in Nederland de meest gangbare wasmachine is. Deze wasmachines hebben de vulopening aan de voorkant en bieden het meeste ruimte voor je wasgoed. Bovenladers worden dus niet getest door de Consumentenbond. Bij een bovenlader machine bevindt de vulopening zich aan de bovenzijde van de wasmachine. Bovenlader wasmachines hebben doorgaans minder veel plek voor wasgoed.


Effectiviteit & Eigenschappen wasmachine-test
De Consumentenbond test wasmachines uit alle prijsklassen, met een vulcapaciteit van 5, 6, 7, 8 en 9 kg wasgoed en soms ook nog grotere. De Consumentenbond onderscheid zichzelf vooral door ook naar de effectiviteit van de verschillende wasprogramma’s te kijken, een grondig klusje dus. Zo testen ze het katoenprogramma op 40°C met een 80% volle trommel en het synthetische programma op 40°C met in de machine de maximaal aanbevolen hoeveelheid wasgoed. Daarnaast testen ze het katoenprogramma met een  80% gevulde trommel. Het testen van een grotere percentage wasgoed is niet nodig, aangezien uit hun eigen onderzoek blijkt dat de maximale capaciteit zelden gebruikt wordt. Je moet flink proppen om een wasmachine maximaal te beladen. Handig om te weten: een wasmachine zit gevoelsmatig vol maar dan toch maar 70% a 80% van de maximale capaciteit beladen is.


Waar wordt op getest?
Het testen van wasgoed bestaat uit lakens, kussenslopen, kleine handdoeken, spijkerbroeken en T-shirts.
De Consumentenbond test de volgende aspecten:  

Hoe schoon is de was?
De wasmachine wast de kleding voorzien van verschillende vlekken zoals; motorolie, lippenstift, bloed, salade dressing, chocolade ijs, wijn en thee.

Spoelresultaat
Het is belangrijk of alle wasmiddelresten goed worden weg gespoeld of aan het eind van het programma een melding geeft schuimvorming teveel wasmiddel gebruikt.

Hoe droog
Gemeten wordt hoe droog de was is na het centrifugeren.

Energie- en waterverbruik
Er wordt nauwkeurig gemeten of bijvoorbeeld het verbruik van het katoenprogramma wordt aangepast als de trommel halfvol zit.

Programmaduur
De tijdsduur van een katoenprogramma met volle en halfvolle trommel.

Gebruiksgemak
Maar liefst drie experts beoordelen het waaronder het in- en uitladen van de machine,  het gebruik van de wasmiddellade,  de bediening, onderhoud, de feedback tijdens het wassen en de gebruiksaanwijzing.

Wasmachine lawaai
Hoe veel herrie in dB maakt een wasmachine tijdens het wassen en centrifugeren? Dit wordt door een drietal experts beoordeeld. De testmethode wordt zo nu en dan aangepast maar de resultaten van de wasmachines die op dezelfde manier zijn getest en beoordeeld  zijn één op één met elkaar te vergelijken. Dat geldt voor alle wasmachines getest tussen december 2013 en 2016. Wel zo fijn.

In de video hieronder kan je zien wat een Consumentenbond wasmachine-test precies inhoud.

Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

Bosch wty87700nl Home Professional Beste uit de Test Consumentenbond
Prijzen vergelijken

Bosch wty87700nl Home Professional Beste uit de Test Consumentenbond is onder andere te koop bij

Actueel, verrassend, eigenzinnig en betrokken

€ 689,-

Bekijk actuele voorraad

Ga naar Wehkamp

Alles voor een glimlach

€ 698,-

Tijdelijk uitverkocht

Ga naar Coolblue

De winkel van ons allemaal

€ 698,-

Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Ga naar Bol.com

Specificaties

Algemeen

Beoordeling Consumentenbond Beste uit de Test vanaf 2016
Beoordeling Kieskeurig.nl Best Reviewed April 2017
Energieklasse A++

Droogkenmerken

Maximaal drooggewicht (kg) 8
Geluidsniveau (dB) 64

Fysieke kenmerken

Type Warmtepompdroger

Bosch wty87700nl Home Professional Beste uit de Test Consumentenbond

icon: Bosch wty87700nl Home Professional Beste uit de Test Consumentenbond

Bosch - Droger - Consumentenbond Beste uit de Test - Best Reviewed Kieskeurig - Goede energieklasse A++, een maximale belading van maar liefst 8 kg, een zelfreinigende condensor, een halve beladingsfunctie en een startuitstel functie. Tevens beschikt de warmtepompdroger over een roestvrijstalen trommel met Sensitive trommelbinnenwand, AntiVibration Design voor meer stabiliteit en stilte en een...

Shops in the Spotlight

Voordelig geprijsd

Meer voordeel

KORTING Wasmachines & Drogers
De beste prijsvergelijker!

Wij laten je zien waar je het voordeligst uit kunt zijn!

Vergelijk alle prijzen